Atractii turistice in apropiere

Manastirea Barsana

Intregul ansamblu monahal a fost construit sub atenta supraveghere a arhitectului Cordos Dorel, din lemn de stejar dupa traditia locala si in prezent poarta hramul “Soborul Sfintilor 12 Apostoli”. 
Aceasta manastire de maici este unul dintre miraculoasele locuri ce pot fi vizitate in Maramures si poate fi considerata o vatra a ortodoxiei autentetica. 
Ea gazduieste un muzeu al icoanelor si carte veche Gavril de Barsana

Manastirea Sapanta Peri

A fost ridicata pe locul unei manastiri vechi, construita in 1391.
Aici au fost traduse si copiate pentru prima data in limba romana “Psaltirea’, ”Evanghelia”, ”Legenda duminicii”, “Codicele Vorotean” si “Faptele Apostolilor”.
Biserica din cadrul manastirii se situeaza pe locul 3 intre lacasurile de cult din Romania datorita faptului ca are o inaltime maxima de 78 m iar turla manastirii este vizibila de la o distanta de peste 5 km.

Cimitirul Vesel din Sapanta

Primul epitaf dateaza din 1935, si aici se gasesc unele cruci care sunt pictate pe ambele parti, pe o parte este descrisa hazliu viata celui ingropat acolo, iar pe cealalta parte este descris motivul mortii sale. 
Este o atractie turistica unica in Europa si se bazeaza pe legenda dacica ce zice ca trebuie sa avem o atitudine vesela in fata mortii, asemeni dacilor care credeau in viata vesnica iar moartea era doar trecerea spre o alta lume. 
Acestia vedeau moartea ca pe o sansa de a-l intalni pe zeul Zamolxe.

Mocanita de pe Valea Vaserului

Mocanita este un tren care circula pe o cale ferata forestiera cu ecartament ingust folosita pentru transportul masei lemnoase din Muntii Maramuresului, indeosebi a lemnului scos din padurile de pe Valea Vaserului.
Traseul Mocaniței pornește din stația CFF Viseu de Sus si strabate o zona salbatica, împădurita, unde nu exista drumuri de acces sau așezari omenesti si unde animalele salbatice sunt la ele acasa. 
De-a lungul celor aproximativ 22 km, Mocanița face mai multe popasuri la Valea Scradei, Novaț, Glimboaca, Cozia, Novicior, ajungand in final in stația Paltin, care este punctul terminus al călătoriei trenurilor turistice.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram